Blog Mark Wils: 'Wel Frankrijk, maar geen camping voor onze bakkers'
Het gebak is op, d'r liggen nog wat verwaaide confetti-snippers tussen de deegmachines en de slingers zijn vandaag teruggelegd in de doos. Zelf...
Het gebak is op, d'r liggen nog wat verwaaide confetti-snippers tussen de deegmachines en de slingers zijn vandaag teruggelegd in de doos. Zelf...
Afgelopen voorjaar was ik met de Bakery Society in Berlijn. Overal prachtige bakkerijen op de Terug-naar-de-Basis-tour. Met vaak ook veel vegan, met...
Schoenmaker Harm Christoffers zit in het Groningse Obergum op zijn stoel. Hij klemt een riem om zijn knie en onder zijn voet. Onder de riem, op zijn...
Wat is gezond? Daar kun je heel lang over discussiëren. Dat een fles wijn met een zak chips per dag geen goed idee is, kan iedereen wel bedenken....
Niemand kan in de toekomst kijken. Deze column is geschreven op 12 september, door NVB-directeur Wim Kannegieter. In overleggen en de media uit hij...
Het is opvallend hoe brood van graan van Nederlandse bodem in zwang raakt. Nedertarwe, een geweldige taalvariant op Nederwiet, springt eruit. Hoe...
En? Hoe gaat het met uw voornemens? Eet u gezonder, rijdt u minder auto en laat u rookwaren vaker staan? Of heeft u de goede voornemens alweer laten...
Het zit ons bakkers in het bloed: een heerlijk brood willen maken. De ene keer met een knapperige korst en flinke bite, de andere keer met een heuse...
De totale broodconsumptie in Nederland neemt weer wat af, terwijl de thuisconsumptie van brood in 2020 juist een goede wending heeft genomen. De...
Het was wat. 2020 Is een jaar dat de boeken ingaat als meest bijzonder, uitdagend en met nieuwe inzichten. Niets was wat het was. Voor de...